ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ: Δεσμευόμαστε ότι όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας
Λίγα λόγια για εσάς και τον συνδυασμό σας :


Ζω και δραστηριοποιούμαι στο Δήμο Ευρώτα εδώ και 50 χρόνια. Γεννήθηκα στη Μυρτιά όπου και επέλεξα να μείνω μόνιμα, να φτιάξω την οικογένειά μου και να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

Από νωρίς ασχολήθηκα με τα κοινά ως ενεργό μέλος σε συλλόγους του χωριού μου . Το 2011 και το 2014 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος. Το 2015 ανέλαβα αντιδήμαρχος και από το Δεκέμβριο του 2017 ανέλαβα το αξίωμα του δημάρχου.

Γνωρίζω καλά τον τόπο μου. Ζω με τους συμπολίτες μου και μοιράζομαι μαζί τους καθημερινά τις χαρές και τις δυσκολίες.

Στον ανεμοστρόβιλο το Σεπτέμβριο του 2015, στις πλημμύρες το 2016 , στη θεομηνία του 2017 και πρόσφατα τον Ιανουάριο του 2019 βρέθηκα δίπλα τους και τους βοηθούσα μέρα και νύχτα.

Μαζί με μία ομάδα ικανών, έντιμων και αποφασισμένων ανθρώπων που συνδυάζουν εμπειρία και νέες ιδέες συγκροτήσαμε την δημοτική παράταξη « Ανοιχτή Πολιτεία Ευρώτα». Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους συνδημότες μας. Όλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ζουν και εργάζονται στο Δήμο Ευρώτα και συνεπώς γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του τόπου μας. Προπάντων, όμως, όλοι εμείς που συγκροτούμε την παράταξη έχουμε όρεξη και μεράκι να δουλέψουμε μέρα και νύχτα, ώστε ο Δήμος Ευρώτα να πάει μπροστά.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίσατε και ποιο έργο έχετε να παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ;

Δυστυχώς λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, η χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης είναι ελλιπής . Παράλληλα ο Δήμος Ευρώτα έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από έντονα φυσικά φαινόμενα με σοβαρές συνέπειες στους τομείς της Γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των υποδομών.

Όπως γνωρίζετε ανέλαβα το αξίωμα του δημάρχου τους τελευταίους 16 μήνες και παρά το σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με τους συνεργάτες μου και τους εργαζομένους στο δήμο κατορθώσαμε να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους και να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο .

Θα μας αναφέρετε επιγραμματικά κάποια έργα που θεωρείτε σημαντικά ;

Βεβαίως. Μετά από πρόταση που υποβάλαμε, εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησης του κτιρίου Μπασουράκου στη Σκάλα με το ποσό των 2.500.000 € για την μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Σε μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε την κατασκευή και λειτουργία δεύτερης αίθουσας στο πρώτο νηπιαγωγείο σκάλας ενώ το Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε το ειδικό σχολείο στο Περιστέρι .
Στις περισσότερες δημοτικές ενότητες δημοπρατήθηκαν έργα αποχέτευσης και ύδρευσης και αντικαθιστούμε σταδιακά τις σωληνώσεις αμιάντου όπου υπάαρχουν. Επίσης, σε λίγες μέρες είναι έτοιμο και θα παραδοθεί το έργο υδροληψίας κτηνοτρόφων στην τοπική κοινότητα Νιάτων.

Ιδρύσαμε το δημοτικό κτηνιατρείο που στεγάζεται στη Μυρτιά σε δημόσιο κτήριο. Τοποθετήσαμε ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες στην παραλία του Έλους .

Φωτίσαμε την είσοδο της Σκάλας και το κάστρο του Γερακίου Προσφέραμε στους δημότες μας ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018.

Προχωρήσαμε στην ανάπλαση και συντήρηση κοινοχρήστων χώρων όπως της πλατείας της Απιδιας .

Σταθήκαμε δίπλα στον αθλητισμό προχωρώντας στην ανακατασκευή του φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Σκάλας και στην αναμόρφωση του γηπέδου Βλαχιώτη.

Χρηματοδοτήσαμε τις αποστολές των αθλητών μας στο εξωτερικό και Στηρίξαμε όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται ενεργά στο Δήμο Ευρώτα.

Ποιο είναι το πρόγραμμα σας τη νέα τετραετία ;

Προτεραιότητα της παράταξης μας της ανοιχτής πολιτείας Ευρώτα είναι τα έργα στήριξης και ενίσχυσης της Γεωργίας και της κτηνοτροφίας η προώθηση των τοπικών προϊόντων , η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στο πλευρό του παραγωγού, του κτηνοτρόφου, του μελισσοκόμου που βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση .

Θα σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συμπολίτη μας με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κέντρου υγείας Βλαχιώτη και την ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων στα χωριά μας .

Θέλουμε το σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα , γονείς , εκπαιδευτικούς και μαθητές .

Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας και να αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του Δήμου Ευρώτα.

Βελτιώνουμε τις αθλητικές υποδομές !

Ολoκληρώνουμε και υλοποιούμε έργα υποδομών και πνοής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον , όπως το Βιοκλιματικό Κτίριο Μπασουράκου .

Γιατι ο πολίτης του Δήμου Ευρώτα να επιλέξει το δικό σας ψηφοδέλτιο ;

Οι εκλογές του Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμες. Ο νέος νόμος δίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση καινούργιες αρμοδιότητες και ιδιαιτέρα καθήκοντα στα τοπικά συμβούλια. Γι’ αυτό ο ρόλος της δημοτικής αρχής γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Έτσι , η απόφαση του πολίτη για το ποιος θα αναλάβει την επόμενη τετραετία τη διοίκηση του Δήμου Ευρώτα είναι καθοριστική.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας , οι συνεργάτες μου και εγώ σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί, για να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Ζητάμε όμως από τους συνδημότες μας να μας εμπιστευθούν γιατί μας διακρίνει το ήθος, η εντιμότητα, η συνέπεια και η εργατικότητα . Έχουμε εμπειρία , έχουμε γνώσεις και διάθεση για πολλή δουλειά . Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί ούτε θα τους υποσχεθούμε αυτά που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Δεσμευόμαστε όμως ότι όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας .

Το σύνθημα μας : Προχωράμε μαζι ! Προχωράμε ενωμένοι !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ : Η φωνή της προοδευτικής Λακωνίας θα είναι και στη νέα Βουλή ισχυρή και δυνατή