ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟ
Ο αρχηγός και η κακή αντιπολίτευση

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Αρχηγέ τι έγινε και σε βλέπω τελευταία τόσο εκνευρισμένο;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιατί; Μια χαρά είμαι. Αυτό είναι το φυσικό μου.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Δεν είσαι μια χαρά και αυτό φαίνεται. Αλλά νομίζεις ότι το μίσος που βγάζεις στις ομιλίες σου, εναντίον των αντιπάλων σου, θα σε βοηθήσει να επανεκλεγείς;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι…

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Εχθές άκουσα μια ομιλία σου και πέρασες από γενεές δεκατέσσερις τους άλλους υποψηφίους. Τα είχες μαζί τους από παλιά, τότε που ήταν αντιπολίτευση.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Βέβαια, γιατί ήταν κακή αντιπολίτευση. Ξέρεις τι τράβηξα με δαύτους τότε; Το διάολό μου.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Δηλαδή τι σου έκαναν; Δεν σε άφηναν να κυβερνήσεις;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Όχι καλέ, πως είναι δυνατόν; Αφού είχα την απόλυτη πλειοψηφία και έπαιρνα ότι αποφάσεις ήθελα.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Τότε τι σου έκαναν; Μήπως καταψήφιζαν όλες τις αποφάσεις του συμβουλίου;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Μπα. Σχεδόν το 98% των αποφάσεων τότε, ήταν ομόφωνες.
Μερικές φορές μάλιστα όταν τους πιάναμε στο φιλότιμο και λέγαμε ότι έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία για το καλό του τόπου, τους έκανα και άλλαζαν στάση και ψήφιζαν και εκείνοι. Βέβαια υπήρχαν και φορές που μου έκαναν τον καμπόσο και δεν ψήφιζαν όπως ήθελα και μου έσπαζαν τα νεύρα.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Μήπως τότε σου έκαναν καμιά καταγγελία στον εισαγγελέα και σε έμπλεξαν με τίποτα δικαστήρια;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Όχι δεν έκαναν ποτέ. Μάλιστα όταν μια φορά για ένα θέμα, κάποιος είπε στον αχαΐρευτο τον αρχηγό τους τότε να το καταγγείλουν στον εισαγγελέα, εκείνος αρνήθηκε και είπε πως δεν πρόκειται να κάνει πολιτική με εισαγγελείς.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Τότε μήπως σε έβριζαν;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Όχι, έξω από το αρχηγείο, είχαμε πάντα καλές σχέσεις και τα πηγαίναμε μια χαρά τόσα χρόνια. Κάναμε και τα καλαμπούρια μας.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Τότε γιατί τους επιτίθεσαι τώρα με τόσο μένος;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αφού στο είπα ήδη. Ήταν η κακή αντιπολίτευση. Αυτοί δεν αναγνωρίζουν τις μεγάλες μου ικανότητες και το έργο μου. Θέλουν άλλο αρχηγό να βγει να πάρει τη θέση μου. Δεν με παραδέχονται ότι είμαι ο καλύτερος από όλους. Δεν κάνουν ότι τους λέω και ξεσηκώνουν το λαό εναντίον μου. Λένε κάτι για δημοκρατικές διακυβερνήσεις, για διαλόγους με το λαό, για αλλαγές και άλλα τέτοια κουραφέξαλα και θέλουν να μου πάρουν τη μπουκιά από το στόμα.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Κατάλαβα. Αφού λοιπόν αυτοί ήταν τότε η κακή, τώρα θέλω να μου πεις ποια είναι η άλλη, η καλή αντιπολίτευση.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Άκου να δεις να σου πω μερικά πράγματα για να καταλάβεις:
1) Το καλύτερο απ’ όλα για μένα είναι να μην υπάρχει αντιπολίτευση, όπως έγινε μια φορά που είχα κατέβει μόνος μου στις εκλογές και είχα πάρει 100%
2) Επειδή όμως δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε, πρέπει να σου πω ότι η αμέσως καλύτερη περίπτωση, είναι η καλή αντιπολίτευση.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Δηλαδή τι κάνει η καλή αντιπολίτευση;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Η καλή αντιπολίτευση, υπάρχει για τυπικούς λόγους.
Τους επιτρέπουμε να έρχονται στα συμβούλια, να λένε που και που καμιά κουβέντα, να έρχονται σε καμιά γιορτή, να κάθονται στις πρώτες θέσεις και βέβαια στο τέλος της τετραετίας, μας αδειάζουν τη γωνιά ήσυχα ήσυχα, όπως αδειάζουν και όσους τους ψήφισαν.
Αφού διαλυθούν, παίρνουμε εμείς στο συνδυασμό μας ότι περισσέψει, τους οποίους αναμορφώνουμε, τους κάνουμε καινούργιους ανθρώπους και έτσι συνεχίζουμε και την επόμενη τετραετία, χωρίς αντιπολίτευση ή στη χειρότερη περίπτωση με μια καλή αντιπολίτευση πάλι.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ: Μάλιστα τα κατάλαβα όλα τώρα. Αλλά αυτή τη φορά βλέπω να είσαστε εσείς η αντιπολίτευση.
Εκείνο που δεν ξέρω όμως, είναι αν θα είσαστε η καλή, η κακή, ή αν θα γίνεται μια κανονική αντιπολίτευση…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ : Η φωνή της προοδευτικής Λακωνίας θα είναι και στη νέα Βουλή ισχυρή και δυνατή