ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΛΕΡΗΣ: Πιστεύω ακράδαντα στην εμπλοκή νέων προσώπων στα κοινά για έναν καλύτερο Δήμο Σπάρτης


Δώστε μας κ. Τσούκλερη ένα σύντομο βιογραφικό για εσάς...
Γεννήθηκα στη Σπάρτη το 1980. Είμαι γιός του Θεόδωρου Τσούκλερη, συνταξιούχου δημοσίου υπαλλήλου στη Διεύθυνση Μεταφορών & Συγκοινωνιών Λακωνίας και της Κωνσταντίνας Τσούκλερη, δημοτικής υπαλλήλου. Είμαι παντρεμένος με τη Φωτεινή Παναγοπούλου, δασκάλα Αγγλικών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και έχουμε αποκτήσει 2 κοριτσάκια, την Κωνσταντίνα και τη Βασιλική. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2008 δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Σπάρτη. Το 2008-2009 ήμουν με σύμβαση στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας, ενώ το 2012-2016 πραγματοποιούσα ελέγχους σε ιδιωτικά έργα στον Ν. Λακωνίας, στα πλαίσια του προγράμματος "Αλεξανδρος Μπαλτατζής" του Υπ.Α.Α.Τ.


Γιατί κατεβαίνετε στις εκλογές, τι μπορείτε να προσφέρετε στο Δήμο Σπάρτης;
Οι λόγοι που επέλεξα να κατέλθω στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης, με το Συνδυασμό "Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης" με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σταύρο Αργειτάκο, είναι διότι: (α) πιστεύω ακράδαντα στην εμπλοκή νέων προσώπων στα κοινά για έναν καλύτερο Δήμο Σπάρτης και (β) διότι θεωρώ ότι ζούμε σε μία εποχή έντονων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, στην οποία δεν έχουμε, ως Δήμος αλλά και ως πολίτες, περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο και άλλες χαμένες ευκαιρίες.



Τι πρέπει να γίνει στη Σπάρτη , ποιες είναι οι προτεραιότητες;
Ως τεχνοκράτης και μέλος της ομάδας εργασίας του συνδυασμού για τη διαμόρφωση του προγράμματος ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ- ΥΠΟΔΟΜΩΝ- ΔΙΚΤΥΩΝ 2019- 2023, που μου έκανε την τιμή να με τοποθετήσει ο κ. Αργειτάκος, θεωρώ ότι ο Δήμος πρέπει να στοχεύσει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης πόλης, δυναμικά αναπτυσσόμενης ευχάριστης, ασφαλούς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ένα τέτοιο όραμα υπηρετείται μέσω ενός Στρατηγικού σχεδιασμού, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, μιας και η ευθύνη για την τύχη της πόλης μας ανήκει σε όλους του πολίτες της. Προς το σκοπό αυτό η πόλη έχει άμεση ανάγκη τη διαμόρφωση ενός Συστήματος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), στον πυρήνα του οποίου θα προχωρήσουν επεμβάσεις, όπως ενδεικτικά: Υλοποίηση της Βιοκλιματικής Μελέτης Λυκούργου- Παλαιολόγου, κυκλικοί κόμβοι, διανοίξεις οδών, αναπλάσεις όψεων κτιρίων και πεζοδρομίων κλπ.


Τι φταίει και η Σπάρτη δεν παίρνει το τουριστικό μερίδιο που της αξίζει ενώ έχει τόσο ένδοξη ιστορία;
Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια θετικά βήματα προς την ανάδειξη- προβολή της πόλης με διάφορα events παγκοσμίου βεληνεκούς (Σπάρταθλον, Spartan race κλπ), εντούτοις έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το ισχυρό brand name της Σπάρτης, ώστε να γίνουμε δελεαστικός προορισμός για την προσέλκυση και κυρίως τη διαμονή των επισκεπτών στην πόλη, για περισσότερες από μία ημέρα. Δράσεις όπως η κατασκευή του πολυπόθητου νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, αλλά και η σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων της Σπάρτης και πέριξ αυτής, θα μπορούσαν να δώσουν πνοή προς αυτήν την κατεύθυνση.


Γιατί ο πολίτης να επιλέξει το δικό σας ψηφοδέλτιο αφού έχει ξαναψηφίσει Αργειτάκο;
Όπως νομίζω διαπιστώσαμε τα τελευταία χρόνια, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, το να επιλέγουμε άκριτα και χωρίς προβληματισμό, αυτό που όλοι επικαλούνται ως "νέο" ή "διαφορετικό", δεν οδηγεί πάντα σε ορθά αποτελέσματα. Επομένως, θεωρώ ότι η συνέπεια, η ετοιμότητα, καθώς και το έργο που παρέδωσε ο συνδυασμός, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, κατά την περίοδο 2010-2014 με Δήμαρχο και τότε τον κ. Σταύρο Αργειτάκο (Άλσος Γουδέ, κυκλικός κόμβος στα Γυμνάσια, ανάπλαση οδού Λεωνίδου), πρέπει να αποτελέσουν την ασφαλή επιλογή των συμπολιτών μου για την επόμενη μέρα του Δ. Σπάρτης.


Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ - ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ πιθανό να περάσει ο κυκλώνας πάνω από το Δήμο Μονεμβασίας