ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας


Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης για σένα;

Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει για μένα ότι ζω και εργάζομαι στα Παπαδιάνικα ως οδοντίατρος εδώ και είκοσι τέσσερα χρόνια. Έχω αναπτύξει δράση στα κοινά όντας δύο τετραετίες δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Φιλαρμονικής στο Δήμο Ασωπού.
Στα Παπαδιάνικα επίσης έχω διατελέσει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου για δύο θητείες, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 είμαι Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Νεας Δημοκρατίας Μονεμβασίας. Μιλάω τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και είμαι μέλος της Θεατρικής Ομάδας "Ιάσθε Θεάτρω".
Είμαι μητέρα ενός γιου, του Βασίλη.


Γιατί κατεβαίνεις στις εκλογές, τι μπορείς να προσφέρεις;

"Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής."
Αριστοτέλης
Δηλαδή:
–Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας.
Συμφωνώ απόλυτα με τη ρήση του Αριστοτέλη καθώς θεωρώ ότι είναι καθήκον κάθε πολίτη να συμμετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι και να μην καταφεύγει στη στείρα κριτική.
Κατεβαίνω στις εκλογές λοιπόν γιατί είμαι βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο και γιατί θέλω να συμμετέχω ενεργά στη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου μου.
Διαθέτω όραμα για το τι απαιτείται για να αναπτυχθεί ο νομός μας και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να το υλοποιήσω.
Μπορώ να προσφέρω πολλά γιατί προέρχομαι από τη κοινωνία, είμαι μέσα στη κοινωνία, ζω, αγωνίζομαι, εργάζομαι, γνωρίζω τα προβλήματα των συμπολιτών μου και του τόπου μου. Σε όσες θέσεις ευθύνης έχω αναλάβει πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα επαρκώς και ζητώ από τους συμπατριώτες μου να με εμπιστευθούν. Έχω τη διάθεση, το μεράκι και πιστεύω και τη γνώση να ανταποκριθώ στην ευθύνη που μου αναθέτουν με τη ψήφο τους. Το μόνο που θα τους υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.


Γιατί η Λακωνία αναπτύσσεται αργά; 

Η Λακωνία είναι ένας τόπος προικισμένος σε όλα τα επίπεδα.
Διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Φυσικές ομορφιές, τεράστια ιστορία και πολυάριθμα ιστορικά μνημεία ( δύο από τις γνωστότερες καστροπολιτείες, Μυστρά και Μονεμβασιά), οικολογικό πλούτο, εξαιρετικό κλίμα, αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, με κορυφαία το ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή και τέλος φιλόξενους και εργατικούς ανθρώπους.
Αναπτύσσεται αργά γιατί δε διαθέτει τις υποδομές ώστε να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Κατ αρχήν έχει ένα προβληματικό οδικό δίκτυο με ένα τεράστιο πρόβλημα: Την πολυθρύλητη γέφυρα του Ευρώτα που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη όλης της Λακωνίας.


Τι πρέπει να γίνει στη Λακωνία , ποιες είναι οι προτεραιότητες και ποιο το σχέδιο;

Στη Λακωνία είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, με σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σοβαρά έργα υποδομής που θα σέβονται το περιβάλλον, την ιστορία και τη φυσιογνωμία του τόπου μας.
Χρειάζονται μεγάλα οδικά έργα και επίλυση του βασικού προβλήματος της Γέφυρας του Ευρώτα και των εμποδίων που αυτή θέτει στην ανάπτυξη της περιοχής.
Είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ιστορία μας με αιχμή το ιστορικό βάρος της Σπάρτης στην παγκόσμια κοινότητα.
Επιτέλους να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο Μουσείο.
Επιπλέον να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες των λιμανιών της Λακωνίας και κυρίως του Γυθείου, κάτι που θα αποδώσει τεράστια οφέλη στον τουρισμό, το εμπόριο και συνακόλουθα την οικονομία όλου του Νομού.
Εκ των ουκ άνευ είναι η ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της Λακωνίας στην παγκόσμια αγορά και η εξασφάλιση ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος για τους Λάκωνες επιχειρηματίες και αγρότες ώστε να εκμεταλλευτούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων μας που μπορούν να προωθηθούν και μέσω του τουρισμού.
Να δοθεί έμφαση στις υποδομές υγείας στη Λακωνία.
Η εξασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης υψηλού επιπέδου εκτός από τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων αποτελεί και προϋπόθεση για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού επιπέδου.
Οι υποδομές είναι το βασικό κίνητρο για να προσελκύσουμε μεγάλους επενδυτές στο χώρο του τουρισμού ώστε να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας και να υπάρξουν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους που θα μείνουν και θα εργαστούν στη Λακωνία εμποδίζοντας την φτωχοποίηση και την ερήμωση των χωριών της.
Δυστυχώς στην περιοδεία μου στο Νομό αυτό εντόπισα ως κορυφαίο πρόβλημα.
Τέλος να γίνει επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες αν δε θέλουμε να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης με σύγχρονους όρους.


Γιατί ο πολίτης να επιλέξει το δικό σας ψηφοδέλτιο;

Ο ψηφοφόρος πρέπει να επιλέξει το δικό μας ψηφοδέλτιο κατ' αρχήν γιατί έχει ηγέτη τον Παναγιώτη Νίκα, έναν άνθρωπο με τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του με το έργο του στην Καλαμάτα επί σειρά θητειών ως Δήμαρχος και έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του.
Επιπλέον γιατί απαρτίζεται από ανθρώπους άξιους σε διάφορους τομείς δραστηριότητας που έχουν όρεξη για σκληρή δουλειά και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να κερδίσει η Λακωνία το χαμένο έδαφος.
Στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε για τον τόπο μας, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα στόχο: Να βάλουμε τη Λακωνία στο επίκεντρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ : Η φωνή της προοδευτικής Λακωνίας θα είναι και στη νέα Βουλή ισχυρή και δυνατή